Category: Klimaat Turkije

Klimaat  Turkije
Aan de kust van Turkije, met name aan de Turkse Riviera met de badplaatsen Alanya, Antalya, Belek, Bodrum, Kemer, Kundu,Lara, Side  kunt u het hele jaar door genieten van aangenaam weer. Turkije is een groot land en heeft verschillende klimaat zones, aan de Turkse zuid en zuidwest kusten heerst een aangenaam mediterraan klimaat. Het weer in deze Turkse regio’s is geweldig voor een zonnige vakantie, de temperaturen stijgen in de zomermaanden gemakkelijk tot boven de 30 ° C .

In de wintermaanden liggen de temperaturen overdag op gemiddeld 15 ° C, hiermee is het weer Turkije ook in de natte herfst en wintermaanden een prima vakantie bestemming.

Weer in Bodrum

Weer in Bodrum – Een gematigd mediterraan klimaat. Bodrum is een populaire Turkse badplaats gelegen op het zuidwestelijke puntje van de Turkse westkust aan de Egeïsche zee. Een aantal jaren geleden was dit nog een rustige oase, maar Bodrum heeft tegenwoordig 50.000 inwoners waaronder veel gepensioneerden die hier in de maanden december, januari, februari en maart …