Visum Turkije online aanvragen in 2014

Visum Turkije online aanvragen. Wie vanaf 10-04-2014 op vakantie gaat naar Turkije is verplicht om een visum online aan te vragen.In het verleden kon men bij aankomst op de vliegvelden in Turkije bij de bekende visumdienst een visa kopen om Turkije binnen te komen. Deze dienst wordt vanaf 10 April 2014 volledig afgeschaft. Als toerist is men nu verplicht om een E-visum online te kopen. Ga je op vakantie na bovenstaande datum dan moet je in het bezit zijn van een uitgeprint ETA-visum en deze moet je samen met je paspoort laten zien bij de douane controle om als toerist Turkije binnen te komen.

Visum Turkije online aanvragen in 2014.

Zoals hierboven al vermeld moet je online een visum Turkije aanvragen dit zogenaamde ETA (Electronic Travel Authority) formulier. Dit ETA document kan worden verkregen via de website van het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken of via CIBT.

Kosten visum Turkije.

Men is nu verplicht om online dit E-visum te kopen via de website van het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken de kosten zijn $ 20 of omgerekend 15 euro’s. Er kan alleen betaald worden via een creditcard (Visa of Mastercard).

Voorwaarden visum Turkije online aanvragen.
Het ETA document kan niet meer dan 3 maanden ( 90 dagen) voor vakantie of zakelijk bezoek aan Turkije gebruikt worden. Bij het aanvragen van een online visum is een paspoort of identiteitskaart welke nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije.