Weer in Bodrum

Weer in Bodrum – Een gematigd mediterraan klimaat. Bodrum is een populaire Turkse badplaats gelegen op het zuidwestelijke puntje van de Turkse westkust aan de Egeïsche zee.

Een aantal jaren geleden was dit nog een rustige oase, maar Bodrum heeft tegenwoordig 50.000 inwoners waaronder veel gepensioneerden die hier in de maanden december, januari, februari en maart overwinteren.

Het weer in Bodrum tijdens de seizoenenAls het vakantie seizoen ongeveer half april begint stijgt het aantal (inwoners) van Bodrum richting 200.000 in de maanden mei, juni, juli en augustus. Bodrum is vandaag de dag een levendige, bruisende badplaats die in de zomermaanden nooit slaapt. Voorbij zijn de dagen dat Bodrum een “geheime” reisbestemming was van rustzoekers.
Weer in Bodrum

Welk weer in Bodrum kun je verwachten?
Om een indruk te krijgen welk weer je kunt verwachten in Bodrum en als je plannen hebt om een vakantie naar Bodrum te boeken in een bepaalde maand, geven we hieronder een overzicht van de gemiddelde temperaturen, het aantal zonuren en de regenkans die je in een specifieke maand kunt verwachten.

Natuurlijk zijn dit jaarlijkse gemiddelden en kan dit ter plaatse afwijken, per slot van rekening heeft het weer geen geheugen en is ook niet ver van te voren te voorspellen. Toch kun je met deze weer gegevens een goede indicatie opdoen welk weer in Bodrum je kunt verwachten.

Het weer in Bodrum – Januari
Het weer in Bodrum in de wintermaand januari heeft gemiddelde temperaturen die overdag op 13 graden liggen met uitschieters naar 17 á 18 graden. In de nacht daalt de temperatuur naar gemiddeld 4 graden.

De zon schijnt gemiddeld 4 uur per dag en het regent gemiddeld 10 dagen in januari, dit wil trouwens niet zeggen dat het de hele dag regent. Het zeewater is gemiddeld 15 graden in januari. Bent u van plan om een vakantie Bodrum te boeken in de maand januari, hieronder geven we enkele tips die horen bij het weer in Bodrum in de maand januari.

 1. Neem een trui mee, in de avond koelt het snel af.
 2. Vergeet niet om een dun regenjack in uw koffer te pakken.
 3. Boek een hotel met binnenzwembad, wel zo prettig als het een paar dagen slecht weer is.
 4. Het weer in januari is perfect om heerlijke wandelingen te maken.
 5. Houd er rekening mee dat het in de avond snel donker wordt.
 6. Boek uw vakantie Bodrum vanaf de 2e week in januari, het is er dan namelijk goedkoop. Veel vliegtuigen halen de kerstvakantie gasten op en bieden daarom goedkope reizen aan.

Het weer in Bodrum – Februari
Het weer in Bodrum in de wintermaand februari is grotendeels te vergelijken met die van de maand januari. Gemiddelde temperaturen die overdag op 14 graden uitkomen en soms naar 17 á 18 graden stijgen. In de nacht daalt de temperatuur naar gemiddeld 5 graden in februari.

De zon schijnt gemiddeld 5 uur per dag en het regent gemiddeld 8 dagen in februari, hiermee is de neerslag kans iets lager dan in de maand januari. Het zeewater is gemiddeld 13 graden in februari. Bent u van plan om een vakantie Bodrum te boeken in de maand februari, hieronder geven we enkele tips die horen bij het weer in Bodrum in de maand februari.

 1. Net als in januari mag een warme trui of vest niet ontbreken in uw koffer.
 2. Ook een regenjack is nog steeds aan te raden om mee te nemen.
 3. Zeewater is gemiddeld 13 graden, dus een hotel met binnenzwembad boeken is geen overbodige luxe.
 4. Het weer in Bodrum in februari is ideaal om fiets- en wandeltochten te maken.
 5. In februari zijn er veel goedkope reizen te vinden, het is laagseizoen in Turkije en daar profiteer je in de maand februari volop van.

Het weer in Bodrum – Maart
Het weer in Bodrum in de maand maart, het voorjaar staat te beginnen en in Turkije is dat vaak een stuk vroeger dan bij ons in Nederland. In maart gaan de gemiddelde temperaturen overdag naar 17 graden en soms zijn er dagen m.n. eind maart dat deze boven de 20 graden uitkomen. In de nacht daalt de temperatuur naar gemiddeld 6 graden in maart.

De zon schijnt gemiddeld 6 uur per dag en het regent gemiddeld 7 dagen in maart, hiermee is de neerslagkans in maart weer iets lager dan in de maand februari. Het zeewater is gemiddeld 14 graden in maart. Bent u van plan om een vakantie Bodrum te boeken in de maand maart, hieronder geven we enkele tips die horen bij het weer in Bodrum in maart.

 1. Ook nu is een trui of dun vest aan te raden om mee te nemen op vakantie Bodrum.
 2. Zonnecrème moet u niet vergeten, de zon krijgt meer kracht in maart en u zult het niet verwachten maar een zonnebrand is zo opgelopen.
 3. Boek een hotel aan zee, in maart is het heerlijk om een strandwandeling te maken. En u geniet van spectaculaire zon op en zonsondergangen.
 4. Vergeet de wandelschoenen niet, het weer in Bodrum is nu ideaal om een georganiseerde wandeltocht te maken.
 5. Boek een van de vele excursies en bezoek de vele oudheden die op het schiereiland Bodrum te vinden zijn.

Vakantie Bodrum
Wie rustige baaien en stranden zoekt, kan het beste Bodrum en de Turkse westkust buiten het vakantie hoogseizoen bezoeken. Vanaf het einde van april komt de stroom van toeristen naar de hotels, appartementen en vakantiehuizen langzaam op gang, maar ook de prijzen in de winkels, restaurants en bars gaan net zo snel de lucht als het aantal vakantievluchten die elke dag aankomen op het vliegveld van Bodrum.

Het weer in Bodrum – April
Het weer in Bodrum in de maand april, het vakantieseizoen staat in Turkije te beginnen. In april gaan veel Nederlanders voor een meivakantie naar Turkije. In april gaan de gemiddelde temperaturen overdag naar 21 graden en soms zijn er dagen m.n. eind april dat deze ruim boven de 24 graden uitkomen. In de nacht daalt de temperatuur naar gemiddeld 9 graden.

De zon schijnt gemiddeld 8 uur per dag en het regent gemiddeld 6 dagen in april, en dan vaak in de eerste helft van de maand. Hiermee is de neerslagkans in april een stuk lager dan in de maand maart. Het zeewater is gemiddeld 15 graden in april, zwemmen in zee is best nog wel fris. Bent u van plan om een meivakantie naar Bodrum te boeken in de maand april, hieronder geven we enkele tips die horen bij het weer in Bodrum in de maand april.

 1. Bezoek je begin april Turkije dan is het aan te raden om een dun vest of trui mee te nemen, in de avonden kan het best nog fris zijn.
 2. Zonnecrème moet u niet vergeten, de zon krijgt meer kracht in april en vooral kleine kinderen kunnen snel een zonnebrand oplopen.
 3. Boek tijdens uw meivakantie een boottocht, een onvergetelijke excursie en u komt op bijzondere plekken langs de mooie kust van Bodrum.
 4. Boek een hotel met zwembad, zwemmen in zee kan nog best fris zijn.
 5. Vergelijk eens Duitse touroperators met Nederlandse operators, dit kan veel geld schelen op een meivakantie. Voora gezinnen kunnen veel geld besparen. Duitse touroperators geven vaak hogere kinderen kortingen in de meivakantie. En vaak vakantie kortingen voor kinderen van 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 en 14 jaar.

Vakantie in Mei
In de meivakantie kan het op sommige dagen behoorlijk druk zijn in het centrum van Bodrum, de smalle steegjes van de badplaats zijn gezellig druk, en uit alle hoeken klinkt een andere muziekstijl. Op het Bodrum schiereiland met zijn vele baaien,zijn nog maar weinig niet bebouwde plaatsen. Niettemin is Bodrum een mooie Turkse badplaats, vooral bij avond als het kasteel volop in de schijnwerpers staat en er in de smalle, drukke straten een gezellige (mei)vakantie drukte heerst, heeft Bodrum aan de Turkse westkust een heel bijzondere charme.

Het weer in Bodrum – Mei
Het weer in Bodrum de maand mei, de vakantie drukte is nu echt begonnen. Miljoenen toeristen uit alle uithoeken van de wereld komen in de meivakantie naar Turkije om te genieten van het heerlijke weer. Ook veel Nederlanders boeken een meivakantie naar Turkije, het weer in mei is dan ook zeer aangenaam in vergelijking met de maanden juli en augustus wanneer het soms erg heet kan zijn. In de maand mei gaan de gemiddelde temperaturen overdag naar 26 graden en soms zijn er dagen m.n. eind mei dat deze ruim boven de 30 graden uitkomen. In de nacht daalt de temperatuur naar gemiddeld 13 graden in mei.

De zon schijnt gemiddeld 10 uur per dag en het regent gemiddeld 5 dagen in mei, en dan vaak in de eerste helft van de maand. Hiermee is de neerslagkans in mei een stuk lager dan in april. Het zeewater is gemiddeld 18 graden in mei, zwemmen in zee is nu prima te doen in vergelijking met de maand april. Bent u van plan om een meivakantie naar Bodrum te boeken in de maand mei, hieronder geven we enkele tips die horen bij het weer in Bodrum in de maand mei.

 1. Boek je een meivakantie Turkije dan is het aan te raden om een aantal mooie excursies te boeken. Het weer in mei is namelijk erg aangenaam om Bodrum en Turkije te ontdekken.
 2. Zonnecrème moet u niet vergeten, de zon heeft in de meivakantie veel kracht en hoge uv index, vaak en vooral veel smeren, anders kunt u snel een zonnebrand oplopen.
 3. Boek tijdens uw meivakantie een boottocht, een onvergetelijke excursie en u komt op bijzondere plekken langs de mooie kust van Bodrum.
 4. Boek een meivakantie in een van de vele luxe 5-sterren hotel resorts, hier vindt u werkelijk alles om u en uw kinderen een onvergetelijke vakantie te laten beleven.
 5. Vergelijk eens Duitse touroperators met Nederlandse operators, dit kan veel geld schelen op een meivakantie. Vooral gezinnen kunnen veel geld besparen. Duitse touroperators geven vaak hogere kinderen kortingen in de meivakantie. En vaak vakantie kortingen voor kinderen van 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 en 14 jaar.